Εξετάσεις αίματος με έξυπνη τεχνολογία



Αν λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή, προφανώς χρειάζεται να εξετάζεστε συχνά για να παρακολουθείτε την κατάστασή σας και προφανώς είναι κουραστικό και κοστοβόρο να τρέχετε συνεχώς στα διαγνωστικά. Για την εξυπηρέτησή σας, θα μπορείτε σύντομα να απευθυνθείτε στο… τηλέφωνό σας!


Ερευνητές της εταιρείας Qloudlab δημιούργησαν μια συσκευή για smartphone («έξυπνου» τηλεφώνου) που μπορεί να πραγματοποιεί εξετάσεις αίματος!
Πρόκειται για ένα μικροφιλμ μίας χρήσης που επικολλάται στην οθόνη ενός smartphone. Όταν το αίμα διεισδύσει στο φιλμ, το τηλέφωνο μπορεί να εντοπίσει μόριο στο αίμα, το οποίο ξεκινά τη διαδικασία πήξης του αίματος. Η συσκευή μπορεί να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα και στη συνέχεια να τα στείλει σε συγκεκριμένη εφαρμογή, που επίσης δημιούργησε η Qloudlab.

Στη συνέχεια, δίνεται η δυνατότητα της άμεσης αποστολής των στοιχείων στο θεράποντα γιατρό για να αξιολογήσει εκείνος αν χρειάζεται τροποποίηση η αγωγή του ασθενούς.

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχει δείξει ότι η συσκευή είναι το ίδιο αξιόπιστη με την εξέταση στο εργαστήριο.
Ο ιδρυτής της εταιρείας, Arther Queval, δήλωσε ότι τέτοια εξέταση θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ανθρώπων που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.


Η έξυπνη τεχνολογία και τα έξυπνα τηλέφωνα εισβάλλουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Επίσης επεκτείνεται συνεχώς η τάση προς το e-health… την υγεία εξ αποστάσεως μέσω της τεχνολογίας. Το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ξεπερνά καμιά φορά και τη φαντασία μας…
About Unknown

Το φαρμακείο μας ως φυσικό κατάστημα βρίσκεται στην Λάρυμνα Φθιώτιδας. Η 30 ετής πείρα μας στο χώρο της υγείας σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της υγείας των συνανθρώπων μας.Η εξελίξεις στο χώρο του internet προσφέρουν μέσω μιας πληθώρας πλατφόρμων νέες δυνατότητες στο χώρο της υγείας. Στόχος μας είναι να καλύψουμε αυτές τις δυνατότητες για την καλύτερη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Διαβάστε επίσης...