Σιδηροπενική αναιμία στα παιδιά: Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση


Αναιμία είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων ή η συγκέντρωση της αιμοσφαιρίνης στο αίμα είναι μειωμένα, με αποτέλεσμα την περιορισμένη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς του σώματος.
Στα βρέφη και τα παιδιά οι ανάγκες για σίδηρο είναι αυξημένες, διότι με την ταχεία ανάπτυξη του σώματος καταναλώνεται σύντομα ο σίδηρος που βρίσκεται στις αποθήκες του οργανισμού και αν δεν λάβουν εξωγενώς, προκύπτει σιδηροπενία.
Τα κορίτσια στην εφηβεία λόγω απώλειας αίματος με την έμμηνο ρύση, έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σιδηροπενικής αναιμίας, ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ανάγκες τριπλασιάζονται.
About Unknown

Το φαρμακείο μας ως φυσικό κατάστημα βρίσκεται στην Λάρυμνα Φθιώτιδας. Η 30 ετής πείρα μας στο χώρο της υγείας σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της υγείας των συνανθρώπων μας.Η εξελίξεις στο χώρο του internet προσφέρουν μέσω μιας πληθώρας πλατφόρμων νέες δυνατότητες στο χώρο της υγείας. Στόχος μας είναι να καλύψουμε αυτές τις δυνατότητες για την καλύτερη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Διαβάστε επίσης...