Βοηθούν τα προβιοτικά στις αλλεργίες;


Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλεργία


Συνδυασμό συγκεκριμένων προβιοτικών συνιστούν Αμερικανοί ερευνητές για την αντιμετώπιση των εποχικών αλλεργιών.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα μελέτησαν το συνδυασμό γαλακτοβάκιλων και βακτηρίων bifidus, τα οποία είναι γνωστά για τη συμβολή τους στην καλή υγεία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Εικάζουν ότι αυτός ο συνδυασμός προβιοτικών δρα αυξάνοντας το ποσοστό των ρυθμιστικών Τ-κυττάρων στο σώμα, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανοχής του στα συμπτώματα του πυρετού εκ χόρτου.

Η επιστημονική ομάδα μελέτησε το συγκεκριμένο συνδυασμό σε 173 υγιείς ενήλικες που υπέφεραν από εποχικές αλλεργίες, σε σύγκριση με εικονικό σκεύασμα, για 8 εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα, οι συμμετέχοντες απαντούσαν σε online ερωτηματολόγιο για το επίπεδο δυσφορίας που βίωναν. Παράλληλα οι ερευνητές ανέλυσαν το DNA από δείγματα κοπράνων των συμμετεχόντων για να ελέγξουν τις αλλαγές στο βακτηριακό τους περιβάλλον. Tο πείραμα επαναλήφθηκε, όταν οι συμμετέχοντες ήταν στην κορύφωση της εποχικής αλλεργίας.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, όσοι είχαν πάρει προβιοτικά ανέφεραν βελτίωση της ποιότητας ζωής, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου, καθώς ανέφεραν λιγότερα ρινικά συμπτώματα!
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το δείγμα δεν περιελάμβανε άτομα με σοβαρής μορφής αλλεργίες και τα οφέλη των προβιοτικών έδωσαν αποτελέσματα μόνο σε όσους πάσχουν από ήπιας μορφής εποχικές αλλεργίες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition.
About Unknown

Το φαρμακείο μας ως φυσικό κατάστημα βρίσκεται στην Λάρυμνα Φθιώτιδας. Η 30 ετής πείρα μας στο χώρο της υγείας σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της υγείας των συνανθρώπων μας.Η εξελίξεις στο χώρο του internet προσφέρουν μέσω μιας πληθώρας πλατφόρμων νέες δυνατότητες στο χώρο της υγείας. Στόχος μας είναι να καλύψουμε αυτές τις δυνατότητες για την καλύτερη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Διαβάστε επίσης...