ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΥΓΕΙΑ

Wearable health gadgets fitness trackers Apple HealthKit Google fitΜέσα στα επόμενα χρόνια η τεχνολογία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και θα επιφέρει πολλές αλλαγές στον τομέα της υγείας, βελτιώνοντας της ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τομέας της υγείας είναι από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως και έχει αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης, δεν υπήρξε μέχρι πρότινος πόλος έλξης των εταιρειών τεχνολογίας. Οι νέες εξελίξεις όμως δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για καινοτόμες συνεργασίες των δύο κλάδων.
Συσκευές όπως τα smartphones και οι φορητοί αισθητήρες αλλά και οι εξελίξεις στη γενετική δημιουργούν μεγάλο όγκο δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των big data, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της τεχνολογίας. Η σωστή ανάλυση και μελέτη αυτών μπορούν να συνεισφέρουν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς της υγείας, στη δημιουργία προϊόντων με επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών και στην εξατομικευμένη κλινική φροντίδα , ανάλογα με τον τύπο ασθένειας και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του πάσχοντα.
Από οικονομικής άποψης, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει μειώνοντας αισθητά τα κόστη που επιβαρύνουν και διογκώνουν τη δαπάνη για την υγεία. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη των cloud αποθηκευτικών χώρων ακυρώνει την ανάγκη διατήρησης ακριβών κέντρων δεδομένων σε κάθε νοσοκομείο και κλινική. Ακόμη, η χρήση εφαρμογών με τα στοιχεία του χρήστη / ασθενή καταργεί τη γραφειοκρατία και αυξάνει την ικανοποίηση των ασθενών από τις υπηρεσίες υγείας.
Η εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών, την εξειδίκευση και την καταλληλότητα της θεραπείας θα βοηθήσει στην αντιστοίχιση των ασθενών στους ειδικούς ιατρούς. Με αυτό τον τρόπο οι επιπλοκές στην υγεία των ασθενών θα αποτρέπονται και θα παρέχονται υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικές υπηρεσίες. Επιπλέον, η χρήση λογισμικού μπορεί να βοηθήσει τους ιατρούς, κατευθύνοντας το πλάνο θεραπείας, λαμβάνοντας υπόψη τους δείκτες κινδύνου κάθε ασθενή και αποφεύγοντας την επανάληψη των υπηρεσιών. Με αυτές τις αλλαγές η θεραπεία των ασθενών θα μεταμορφωθεί σε πιο ποιοτική εμπειρία.
Η τεχνολογία έχει ανοίξει νέους δρόμους μελέτης των ιατρικών περιστατικών. Η καινοτόμος ιατρική αποτελείται από στατιστική ανάλυση από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα δεδομένα που συλλέγονται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σιγά σιγά αρχίζουν να λαμβάνουν μέρος στις δοκιμές θεραπειών. Έτσι, αξιολογούνται τα οφέλη κάθε προϊόντος / υπηρεσίας σε σχέση με τους κινδύνους που επιφέρει. Όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται η στατιστική ανάλυση για τη μέτρηση των ιατρικών επιδόσεων
Σε αυτή την σελίδα παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσω του Φαρμακείου μας !!!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


  • ΦΡΟΝΤΙΖΩ PLUS
  • ΔΩΡΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΡΙΣΕΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ
  • ΛΙΠΟΜΕΤΡΙΣΗ
  • ΜΕΤΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ - ΥΨΟΥΣ